Kun liikut netissä, muista nämä! Opas lapsille ja aikuisille

 

Diginatiivien aikakaudella moni aikuinen pohtii samoja asioita: miten ohjeistaa lapsia verkon käyttöön? Myös lapset kohtaavat hämmentäviä sisältöjä ja pohtivat, mitä tehdä. Whatsapp, Snapchat, Instagram, Twitter, Youtube, Facebook, keskustelufoorumit ja blogit ovat pullollaan sisältöä, joka ei välttämättä sovi lapsille.

Olemme tuottaneet Oppimisen Pohjantähti -ohjelmassa aikuisille ja lapsille työkaluksi infograafin, jossa esitellään viisikohtainen polku aikuiselle ja lapselle fiksuun netin käyttöön liittyen. Opas on suunnattu kaikille lapsille ja aikuisille ympäri Suomen ja se on toteutettu osana Oppimisen Pohjantähti-ohjelmaa.

Mitä sinä voit tehdä? Kerro turvallisesta netin käytöstä lapsille sekä aikuisille koulussa ja kotona sekä toimithan myös itse esimerkkinä. Voit ladata alla olevan kuvan ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa tai tulostaa jaettavaksi kouluissa, kerhoissa tai muussa sopivassa yhteydessä.

Hyvä tapa pysyä ajan tasalla nettiturvallisuudesta on seurata Viestintäviraston sivuja: www.viestintavirasto.fi.

Lisätietoja aiheesta myös täällä.

Turvallista yhteistä matkaa pitkin verkon polkua!

Infograafi_web_jpg

 

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s