Microsoft Classroom -tapahtuma Oulunkylän yhteiskoulussa 25.4.2017

Otimme Microsoft Classroom (preview) -palvelun käyttöön Oulunkylän yhteiskoulussa syksyllä 2016. Palvelua on hyödynnetty kuluvana lukuvuotena sekä yläkoulussa että lukiossa. Microsoft Classroom on mahdollistanut opettajille helpon ja käytännöllisen tavan jakaa sähköistä oppimateriaalia, luoda sähköisiä tehtävänantoja sekä arvioida palautetut tehtävät sähköisesti. Sekä opettajat että oppilaat ovat kokeneet Classroom-palvelun helpoksi käyttää ja sitä hyödynnetään opetuksessa päivittäin. Nyt opettajan ei tarvitse enää jakaa sähköistä oppimateriaalia omasta OneDrive-kansiostaan tai vastaanottaa tehtävän palautuksia omaan sähköpostiin. Oppilas puolestaan löytää hänelle tarkoitetut sähköiset kurssimateriaalit ja tehtävät yhdestä sijainnista.

Koulussamme jokaisesta yläkoulun opintokokonaisuudesta ja lukion kurssista luodaan Classroom-palveluun automaattisesti opintokokonaisuutta/kurssia vastaava luokka. Tämä tapahtuu Microsoftin School Data Sync -palvelun avulla. Samalla myös kurssin opettaja ja oppilaat ohjautuvat automaattisesti oikeille luokille Classroom-palvelussa. Tämä ryhmätieto on käytettävissä kaikissa Office 365 -palveluissa ja tarvittaessa myös ulkopuolisissa palveluissa Azure AD:n kautta.

Oulunkylän yhteiskoulussa järjestetään 25.4. 2017 iltapäivän tilaisuus, jossa tutustutaan Microsoft Classroom (preview) -palveluun sekä oppimisen että tietohallinnon näkökulmasta. Tilaisuus on maksuton.

Alustava ohjelma 25.4.2017
13.00 – 13.15
Tervetuloa! Mirva Lindström, Oulunkylän yhteiskoulu.
Päivän ohjelman läpikäynti. Marianna Halonen, Microsoft.

13.15 – 14.00 Microsoft Classroom. Palvelun peruskäyttö opettajan ja oppilaan näkökulmasta. Hannu Huhtala, Jarkko Tornberg, Oulunkylän yhteiskoulu.

14.00 – 14.30 Kahvitauko

14.30 – 15.15 Classroom-palvelun yhteiskäyttö muiden Office 365 -sovellusten kanssa. Hannu Huhtala, Jarkko Tornberg, Oulunkylän yhteiskoulu.

15.15 – 16.00 Opetuksen ja arvioinnin sähköistäminen. Hannu Huhtala, Jarkko Tornberg, Oulunkylän yhteiskoulu.

15.15 – 16.00 Microsoft School Data Sync. Miten ryhmätieto voidaan siirtää oppilashuoltojärjestelmästä O365-palveluun? Osuus on tarkoitettu koulun IT-henkilöstölle.

16.00 – 16.15  Loppusanat. Marianna Halonen, Microsoft.

Ilmoittautuminen 20.4. 2017 mennessä.

mariannahalonen

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s